Hallberg-Rassy 40

Valmistusvuosi: 2007

Sijainti: Ellös

Valmistaja: Hallberg-Rassy

Hinta: 3 595 000 SEK

( 313 652 € / 2 338 824 DKK )

Myyty 2023-07-12

Tulosta

Hallberg-Rassy 40 är en fantastisk 40-fots segelbåt. Detta exemplar ifrån 2007 har hög nivå på utrustning, är välskött som få och på många sätt både en båt och en dröm.

Hallberg-Rassy 40 byggdes i 168 exemplar från 2002 till 2018 och är båt som inte sätter några begränsningar vad det gäller segling i hemmavattnen eller varv efter varv runt jorden.

”Gedigen som få” blev omdömet om Hallberg-Rassy 40, när den utsattes för stortest mot nio andra 40-fotare cruisers av Båtnytt och Seilas hösten 2007. Bakgrunden till HR-40 är fortsättningen på förnyelsen av varvets flotta som inletts med Hallberg-Rassy 43 ersatt Hallberg-Rassy 42F 2002. Målet var att förbättra fart genom vattnet – varsamt, genom att ändskeppen restes upp och vattenlinje längdes, samtidigt som stäven blen lite vassare och aktern lite bredare och bärigare. Modellen tog över efter Hallberg-Rassy 39 och Germán Frers ritade skrovet med slankt förskepp, djupare roder, större segelyta, upprest stäv och stiligt språng med havshög för.


Inredningslayouten har mycket stuvutrymmen och fin komfort. Genom ett smart designtrick att använda utrymmet i sittbrunnssargen uppnås full ståhöjd även i genomgången till akterruffen. Det finns en separat dusch med plexiglasväggar i toalettutrymmet. Inredningen i detta exemplar har lösningen med två fåtöljer i salongen vilket är en lösning som Hallberg-Rassy införde som första varv i världen redan 1984.


Teknisk utrustning har installerats i det stora maskinrummet. Här hittar man huvudmaskin, pumpar, filter, laddare, inverter, och en hel del till. Det gör att sådan utrustning finns lättillgänglig för service och allt är väl ljudisolerat. Huvudåtkomsten är genom två dörrar på styrbordssidan, och en inspektionslucka i botten på sittbrunnsstuven. Dessutom är botten på sittbrunnen bultad, så att motorn kan lyftas ur samma väg den kom in i båten. Hallberg-Rassybåtar förväntas seglas mycket och intensivt. Förr eller senare kommer dagen då man behöver ha ur stora komponenter ur båten, såsom tankar eller motor. Då är det skönt att veta att dessa kommer ur båten samma väg de kom in. Detta borde vara en självklarhet på en bra långfärdsbåt.


Inredningen är den i dag mycket klassiska "Hallberg-Rassy lösningen" med ägarhytten i aktern, gästhytten i fören, toalett med dusch för om huvudskottet, bakvänt hästskoformat pentry oich salong med stort bord, soffa, samt två fantastiskt sköna fåtöljer.

Hallberg-Rassy 40 seglar mycket väl och segelhanteringen sköts enkelt av en person från sittbrunnen, detta med hjälp av elektrisk rullmast och elektriska vinschar.

Båten har skämts bort med vinterförvaring i hall, säsongsbaserad segling i norra europa och många fina uppdateringar de senaste två åre, bl a ny navigationselektronik från Raymarine (se utrustningslistan). I nuvarande ägarskap har båten skötts av Orust Yacht Services i Henån.

Mer information om modellen finns på Hallberg-Rassys hemsida.

Hallberg-Rassy 40 är helt enkelt en av de, om inte den, finaste 40-fotaren som någonsin byggts och detta exemplar är fullutrustat och välskött som få. En dröm som kan gå i uppfyllelse.
 


FAKTA
Tillverkare: Hallberg-Rassy Varvet

Design: Germán Frers

Längd: 12,40 m

Längd i vattenlinjen: 11,04 m

Bredd: 3,82 m

Djupgående: 1,99 m

Deplacement: 10.000 kg (tom)

Motor: Yanmar 4JH4E
Effekt: 54 hk
Diesel: 445 L

Färskvatten: 460 L

 

UTRUSTNING
För komplett utrustningsspecifikation se PDF-filen ovan

Keskeiset tiedot: Hallberg-Rassy 40
Moottori

Yanmar JH4E

Pituus

12.40 m

Leveys

3.82 m

Syvyys

1.99 m

Paino

10000 kg