Hallberg Rassy 31 MKI

Valmistusvuosi: 1994

Sijainti: Kalundborg

Valmistaja: Hallberg-Rassy

Hinta: 525 000 DKK

( 806 975 SEK / 70 406 € )

Myyty 2022-04-22

Tulosta

Eftertraktad Hallberg-Rassy 31 MK I (Scandinavia). En båt som är en stor njutning att äga och att segla. Andra ägare säljar.

Hallberg-Rassy 31 blev byggd genom 18 år från 1992 – 2009, totalt 356 enhetar. Det er en av dom längsta produktionsserier inom Hallberg-Rassy´s historia. 306 av dessa var MK I versionen. Hon är en sand Hallberg-Rassy, byggd till samma höga nivån av kvalität, elegance och uppmärksomhet till detalj som i hennes större systron.

En Hallberg-Rassy 31 MK1 behöver därför ingen omedelbar vidare presentation. Som alla Hallberg-Rassy är det ett kvalitetsbygge in i minsta detalj. En båt som inbjuder till lång vistelse ombord. Allt i denna Hallberg-Rassy är noga genomtänkt. Från rigg och segel in i minsta utrymme under och över däck.
 

Den fasta vindrutan tillsammans med sprayhooden ger ett bra skydd i den djupa sittbrunnen. Seglen sköts lätt från sittbrunnen vilket innebär säker segling. Och i hamn har du på denna även den special gjorda sprayhood förlängning, som även på en regndag ger skydd och extra utrymme i hamn.

 

Ovan däck rör man sig tryggt och säkert på det relativt breda skarndäcket även under segel, ett exempel på detta är den höga relingslisten som ger bra säkerhet.  

 

Ett slankt skrov tillsammans med den relativt höga masten ger god fart under segel. En väl balanserad båt och lätt att segla.


Under däck återfinns en klassisk inredning med ett L-pentry om babord. Naturligtvis med dubbla hoar, spis med ugn, och en rejäl kyl samt även sjövatten kran. Akter om pentryt finns ingången till den aktre hytten. Bra med förvaring med hyllor och garderob.Om styrbord finns navigationsbord och ingång till en rejäl toalett med dusch.
Centralt i båten härbärgerar man gärna i den mycket trevliga salongen med en sittkomfort som är svårslagen på en båt i denna storlek. Bra med förvaring med skåp och hyllor överllt. Vill man, så bäddas kojerna lätt ut till två bra sovplatser. Förut finns en mysig förpik.
 

Nuvarande ägare är andra ägare sedan 2006. Ägaren har löpande underhållet och uppdaterat båten med bl.a nya segel, ny ZipPack, ny Webasto värmare, ny 3 bladad VP folding prop och mycket annat. (Se pdf fil för utrustning ovanför). Båten står just nu på land och kommer o bli professionellt klargjort med uppdaterat elektronik, ny bälg på saildrive, ny bottenfärg och professionell upppolering av fribord och ruf.

 

Letar du efter en välskött kvalitetsbåt bara o hoppa i och segla iväg, så är detta ett mycket bra alternativ.

Ta tak i ansvariga mäklare Michael på michael@baadagent.dk eller på tlf. +45 2148 8880 för närmare.

Data:
LOA:                           9,62 m (31´7”)

LWL:                           8,26 m (27’1”)

Beam.                         3,30 m (10’10”)

Draft.                          1,71 m (5’7”)

Displacement approx.:  4.5 t  

Ballast approx.:            2.0 t

Water approx.:             190 l (Stainless steel)

Fuel tank approx.:          60 l (Stainless steel)

Holding tank approx.:     60l (Stainless Steel with level indicator)

Lloyds Certificate A (ocean)

Keskeiset tiedot: Hallberg Rassy 31 MKI
Suunnittelia

German Frers

Valmistaja

Hallberg Rassy Yachts

Pituus

9.62 m

Vesilinjan pituus

8.26 m

Leveys

3.30 m

Syvyys

1.71 m

Paino

4500 kg

Polttoainesäiliö

60 L

Runko nro

46