Dragonfly 920

Valmistusvuosi: 2001

Sijainti: Åkersberga

Valmistaja: Dragonfly

Hinta: 570 000 SEK

( 49 730 € / 370 828 DKK )

Myyty 2017-11-19

Tulosta

Kanske dags att förverkliga dina drömmar att få segla en väl beprövad flerskrovsbåt? Dragonfly 920 är känd över hela värden och uppskattas av sina ägare.

Att segla flerskrov skiljer sig en del från vanlig segling. Förutom farten, så är en av de stora skillnaderna mot en vanlig båt att den inte lutar. Detta gör att en kryss på några timmar blir en sann njutning. Man slipper klamra sig fast på en lutande båt. En annan skillnad är att båten aldrig är tung på rodret. Kryssar du eller seglar gennaker i 15 knop har ingen betydelse. Du styr alltid med ett lätt grepp på rodret. Den tredje skillnaden är djupgåendet. Med uppfällt roder och centerbord sticker båten ca 45 cm. Du får alltid en egen plats i de bästa naturhamnarna.


Denna båt har kontinuerligt uppdataeras de senaste åren. Instrument, segel och den 15 hk starka Honda motorn är bytta under senare år. Lika så löpande rigg, tampar och vajer till mekanismen som man fäller ut och in båten med är även de bytta.


Inredningen består av en trevlig salong med plats för alla vid bordet. Pentry med gasolspis och smart förvaring på styrbord sida. Om babord finns ho och förvaring.  Separat toalett med septiktank. I fören en stor förpik, med fönster i skrovsidan för ordentligt ljusinsläpp. Ett populärt ställe för barnen att ligga och titta på vattnet under segling. Salongen bäddas lätt om till två fina kojer för natten. Hela inredningen har klarat sig väl och är fin.


I sittbrunnen har båten bänkar i teak samt bra förvaring. En mycket smart lösning från varvet.

I akterkant av durken finns en stor förvaring. Dessutom har man stor förvaring i sidoskroven. Där går alla segel, fendrar, tampar och grillen lätt ner. Hur hanterar man en drygt 6 m bred båt i en hamn? Man fäller ihop den. På ett par minuter är båten hopfälld till drygt 3m.

 

Många tror kanske att en flerskrovsbåt bara passar den aktiva seglaren. Men båten passar nästa bättre för familjesegling. Barnen kan alltid röra sig ombord då den inte lutar. Man kommer snabbare fram till favoritön. Dessutom blir du kung för barnen när du lägger till direkt på sandstranden.


Våga leva din dröm, boka en privat visning av denna trygga och väl beprövade båt.


Båtfakta:

Skrovnummer: DKQBO92068D101

Längd överallt: 9,2 m

Bredd överallt: 6,8 m

Bredd hopfälld: 3,2 m

Djupgående: 1,7 m

Deplacement : ca 2170 kg

Motor: Honda 15 hk

Vattentank: 60 l

Septitankar: 40l

UTRUSTNING
Exempel på utrustning, komplett utrustningslista finns i pdf-fil ovan.

Storsegel Elvström, 2010

Schreecher, Gransegel, 2014 

MaxGlider Gransegel, 2014

Honda 15 HK med tilt, 2015

Plotter, sjökort Garmin, 2015,

Instrument, Garmin 2015

Autopilot, Raymarine 2015


Båtagent kan erbjuda dig såväl förmånlig finansiering som attraktiva försäkringslösningar.
 

Keskeiset tiedot: Dragonfly 920
Suunnittelia

QUORNING BOATS APS

Valmistaja

QUORNING BOATS APS

Pituus

9.2 m

Leveys

6.8/3.2m m

Syvyys

1.7/0.5 m

Paino

2170 kg

Polttoainesäiliö

12 L