Bavaria 42 Cruiser

Valmistusvuosi: 2007

Sijainti: Stockholm

Valmistaja: Bavaria

Hinta: 925 000 SEK

( 80 703 € / 601 783 DKK )

Myyty 2019-06-19

Tulosta

Bavaria 42 Cruiser med fantastiska utrymmen och i ett synnerligen gott skick. Mycket utrustning och trygga seglingsegenskaper gör henne till en dröm för familjen.

Bavaria 42 Cruiser är en modern segelbåt från Tyska Bavaria. Konstruktörerna J&J har verkligen lyckats att få till en mycket rymlig modern cruiser med fina linjer. En mycket väl avvägd storlek, inklusive ett moderat djupgående för storleken gör att båten fungerar väldigt bra både i skärgården och på havet. Planlösningen och rymden gör att man med fördel kan vara långa perioder ombord.


När det gäller boendet ombord är det nog svårt att hitta en bekvämare båt. Luftig salong med U-soffa och stort längsgående pentry. Stor förpik med toalett och dush. Bekväma dubbelkojer i två stora akterkabiner som delar på en toalett med separat duschdel. I alla kabiner och salong finns det gott om stuvutrymmen. Men det bästa av allt är nog sittbrunnen som är rymlig och praktisk och har ett stabilt bord permanent uppe som också tål att stödja sig på i sjögång.

 

Denna Bavaria 42 Cruiser från 2007 säljs av sina tredje ägare. Båten är välskött och välutrustad med bl a teak på hela däcket, på överbyggnaden och i sittbrunnen. Rullmast och rullgenua borgar för enkel segelhantering och en Volvo Penta D2 55 för snabb och trygg framdrivning för maskin. Tillsammans med bogpropeller hanteras båten enkelt även i trånga hamnar.


Seglen är de finare High Tech seglen från Elveström som levererades med båten ny.


Att finna en lika lyckad kombination av utrymmen, funktion, segling, och utrustning är inte helt enkelt, speciellt inte om man också tar hänsyn till priset. Totalt sett en mycket lyckad kombination av det mesta som behövs för ett bekvämt liv på vattnet.

Båtagent hjälper till med förmånliga försäkrings och finansieringslösningar.

Fakta:
Löa: 12,99m
Bredd: 3,99m
Djup: 2,10m (Blyköl)
Depl: 9,200kg
Motor: Volvo Penta D2-55
Motortimmar: ca550h
3-bladig foldingpropeller
Bränsle: 210l
Vatten: 210l + 150l

Utrustning:
För komplett utrustningslista se PDF-fil ovan, här följer några exempel.
Rullmast för storsegel
Rullgenua
Bogpropeller
Plotter
Autopilot
Vindinstrument
Ankarspel för
Ankarspel akter
Dieselvärmare
Varmvattenberedare
Spis med ugn
Kylskåp

Keskeiset tiedot: Bavaria 42 Cruiser
Suunnittelia

J&J Design

Valmistaja

Bavaria yachtbau gmbh

Pituus

12.99 m

Vesilinjan pituus

11.40 m

Leveys

3.99 m

Syvyys

2.1 m

Paino

9200 kg

Polttoainesäiliö

210 L